Разговор:Закон о службеној употреби језика и писама

Извор: Викизворник
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Оригинални текст Закона о службеној употреби језика и писама се не може мијењати. Уколико су до данас доношене измјене и допуне овог закона, потребно је да се објави тај Закон о изменама и допунама овог Закона у облику новог чланка на Викизворнику. Уколико је донесен нови закон који је ставио ван силе овај закон, поред имена овог закона у наслову се ставља година доносења која казује да је закон ван снаге. Пречишћени текст овог Закона се може објавити на Викизворнику само на основу одлуке Законодавно-правног одбора Народне скупштине Републике Србије или одлуке Уставног суда Републике Србије. Надам се да сам био јасан. --Жељко Тодоровић 20:43, 31. мај 2010. (CEST) с. р.

Викиизворнику треба одлука скупштинског одбора или Уставног суда!? Мислим да си се забунио, закон је јавно добро и може се објављивати апсолутно свуда (под условом да се објављује неизмењен). --178.223.30.174 (разговор) 19:48, 20. август 2010. (CEST)

Не, погрешно сте схватили. Сваки нови пречишћени текст закона или нови закон се објављује овдје у посебном чланку. Уколико овај текст представља оригинални текст закона, сваки нови пречишћени текст се пише у новом чланку. А пречишћене текстове може утврђивати само законодавно-правни одбори при народном представништву и уставни судови. --Жељко Тодоровић (разговор) 21:56, 20. август 2010. (CEST) с. р.