Разговор:Равенски документ

Извор: Викизворник
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Да ли поседујемо дозволу за објављивање овог документа? На сајту новина пише сва права задржана, па претпостављам да су заштитили и права штампане форме? --Wlodzimierz (разговор) 22:51, 21. децембар 2010. (CET)

Права су задржана, али ја то тумачим за права објављивања са електронског сајта. Не видим разлог због чега се нешто с штампаног садржаја, који је присутан на око 10.000 примјерака, не би могло објављивати ако је прецизно наведено одакле је то преузето, односно у којим новинама је текст прочитан, па написан овдје. Али добро, када је већ ово напоменуто, затражићу дозволу од новина Православља, па ћемо видјети шта кажу. Ваљда ћемо добити одговор у што скорије вријеме. --Жељко Тодоровић (разговор) 23:19, 21. децембар 2010. (CET) с. р.
сваки штампани документ (нека књига рецимо) има свој тираж и ауторска и права издавача. Права се означавају и само на основу тога знамо да ли можемо или не можемо да пренесемо текст (део или у целости). Ако су сва права задржана, противправно је преносити текст. --Wlodzimierz (разговор) 18:15, 22. децембар 2010. (CET)