Русе косе, цуро, имаш

Извор: Викизворник
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Текст[уреди]


  Русе косе, цуро, имаш

Русе косе, цуро, имаш.
Жалиш ли ги ти ?
 
Аман, да ги жалам,
не би ти ги дала
да ги мрсиш ти.
 
Бело лице, цуро, имаш.
Жалиш ли го ти ?
 
Аман, да го жалам,
не би ти го дала
да го љубиш ти.
 
Медна уста, цуро, имаш.
Жалиш ли ги ти ?

Аман, да ги жалам, 
не би ти ги дала
да ги пијеш ти.

Списак изворних песама[уреди]

Изворне песме