Маријо, дели бела кумријо

Извор: Викизворник
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Текст[уреди]


 Маријо, дели бела кумријо


Маријо, дели бела кумријо,
што ти је, Маро,
кротко, мори 'одење?
Што ти је, Маро,
ти'о, мори, зборење? 


Да ли ти, Маро,
тежит стомните, мори,
или ти, Маро,
тежит, мори, ђердани?


Нито ми, Аго,
тежит стомните, мори, 
нито ми, Аго,
тежит, мори, ђердани,


Токо ми, Аго,
тежи меракот, мори,
мој мерак, Аго
ми је, мори, далеко.
 Маријо, дели бела кумријо


Маријо, дели бела кумријо, мори,
Што ти је, Маро, кротко, мори 'одење?
Што ти је, Маро, кротко, мори 'одење?


Да ли ти тежит стомните, мори,
Или ти тежит, мори, ђердани?
Или ти тежит, мори, ђердани?


Нито ми тежит стомните, мори, 
Нито ми тежит, мори, ђердани,
Нито ми тежит, мори, ђердани,


Токо ми тежи меракот, мори,
Токо ми тежи, мори, меракот,
Токо ми тежи, мори, меракот.

Списак изворних песама[уреди]

Изворне песме