Што имала к'смет Стамена

Извор: Викизворник
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Што имала к'смет Стамена, Стамена
мајка и болна легнала, легнала.
Мајка и болна легнала, легнала
побарала вода студена, студена.
Побарала вода студена, студена
од таа чешма шарена, шарена.
Стамена ги зеде стомните, стомните
отиде на чешма шарена, шарена.
Отиде на чешма шарена, шарена
да наполни вода студена, студена.
Кога се од вода вракјаше, вракјаше
сред село оро играја, играја.

Види још[уреди]