Разговор са корисником:Ranko

Извор: Викизворник
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Поздрав, Ranko. Добро дошли на Викизворник на српском језику!
Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак са нама бити пријатан.

Викизворник је слободна библиотека на српском језику, коју можете и Ви да уређујете!

Молимо вас да oдвојите који минут и прочитате следеће теме, пре него што почнете са радом.

Crystal Clear app lassist.png Смернице за рад Nuvola apps kteatime.png Писарница
Место где можете питати друге учеснике пројекта Викизворник
Дугме за аутоматски потпис

Молимо вас, потписујте се на странама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или притиском на дугме које се налази изнад прозора за прављење измена — то даје ваше име, тренутно време и датум. Такође, молимо вас да се не потписујете у чланцима.

Све текстове постављајте на српском језику (наравно, изузимају се референце, оригинални називи и сл.)! Мењање писама омогућено је пресловљачем на врху странице. Не мешајте писма у чланцима.
Сви текстови писани ASCII-јем ће бити обрисани 24 сата након њиховог постављања уколико се не преправе по стандардима српског језика.

Верујемо да ћете уживати овде дајући свој допринос и да ћете постати сталан сарадник. Уколико имате неких питања слободно ми се обратите. Још једном, добро дошли на пројекат слободне библиотеке. Срећан рад! Жељко Тодоровић (разговор) 13:07, 6. фебруар 2015. (CET) с. р.

Гласање[уреди]

Здраво. Ти си онај из Горњег Милановца, је ли? Дао си свој глас при избору за администратора, а немаш право гласа. Наиме, мораш имати 100 измјена на овом пројекту прије почетка гласања. --Жељко Тодоровић (разговор) 13:07, 6. фебруар 2015. (CET) с. р.

Јесте, ја сам тај. Јел то неки проблем? Право да ти кажем, немам појма ко има право да гласа, него ми се појавио банер горе да су избори у току, а на њему нигде не пише то правило. Могли сте да направите да се банер не појављује на екрану људима који немају право гласа.--Ranko (разговор) 15:17, 6. фебруар 2015. (CET)

Здраво. Није проблем, него чини ми се да сам запазио то име на Википедији, па провјеравам је ли ријеч о истом налогу. Може да гласа ко има најмање 100 измјена на пројекту, тако је исто чини ми се и на Википедији. Дакле, не може се неко јуче регистрован појавити и одмах гласати, ипак је ред да на пројекту бар да неки минимални допринос. Оглас служи за обавјештење о нечему, сувишно је ту стављати правила. Напосљетку, ту су администратори да прате ток гласања. Што се тиче масовног уноса неких књига, то можеш управо питати Николу Смоленског који се кандидовао за администратора, како разумијем, он нешто планира у вези са тим радити. --Жељко Тодоровић (разговор) 16:20, 6. фебруар 2015. (CET) с. р.